Hitta de billiga tidpunkterna

Som elekriker i Uppsala så får vi ofta frågor från privatpersoner om hur de kan sänka kostnaden för sin elförbrukning och av den anledningen tänkte vi här skriva ett litet blogginlägg om ämnet. Först och främst så handlar mycket av en hög elräkning om slarv och vår egen bekvämlighet (ja, vi är lika goda kålsupare här som de flesta andra...).

Det vill säga; vi låter tv:n stå på, vi lämnar en dator pålagen och vi orkar inte resa oss ur soffan för att släcka en lampa. Små detaljer som i slutändan adderar en extra nolla på räkningen vi får. Här kan vi tipsa om att ni låter oss installera en timer eller en rörelsedetektor som gör att det släcks efter en viss tuidpunkt eller då ni lämnar rummet. Vi har även andra lösningar där man exempelvis genom ett grenuttag där man med ett enda tryck på en strömbrytare kan släcka allting då man exempelvis går och lägger sig. Hör av er så berättar vi mer om dessa lösningar!

Ett annat bra tips är att man använder sina elektriska apparater under de tider på dygnet då elen är som allra billigast. Äger du exempelvis ett hus så kan du med fördel tvätta under natten och därefter hänga tvätten i fråga då du vaknar. Något som dock blir svårare att göra om man bor i lägenhet då risken att störa grannarna alltid finns.

Men; elen är alltså billigare under olika tider på dygnet och mellan olika årstider. Som dyrast är den mellan November och Mars och mellan klockslagen 06-22.00 så där bör du vara lite mer restrektiv och kanske tvätta och diska lite mindre frekvent än vad du kan göra under sommaren.

Många efterlyser också att man ska kunna få meddelanden om hur sin elförbrukning ser ut – att via sms eller mail få besked på hur mycket det kostar – och här tror vi framtiden för en sundare elförbrukning ligger. Som elektriker i Uppsala så vet vi att en liten påminnelse om priset verkligen kan leda till en bättre ekonomi hos våra kunder.

På återhörande!

Vi erbjuder mycket konkurrenskraftiga priser på eltjänster
2 Oct 2015