Att jobba med proffs

Många av våra uppdrag handlar om att man kommer i kontakt med andra yrkesgrupper och detta uteslutande inom hantverksbranschen. Vi som elektriker möter ofta exempelvis snickare och målare då vi är ute på jobb i Uppsala – något som är kul och som skapar ett stort kontaktnät som där vi kan dra gemensam nytta- och rekommendera varandra vid behov.

Även om vi är verksamma inom olika yrken så ingår vi ändå på något sätt i en enda stor hantverksfamilj, har samma tider för jobb, liknande erfarenheter och utbildningar – det är, helt enkelt, skoj och inspirerande att se hur andra jobbar och vilken stämning de har på sitt företag. Detsamma gäller naturligtvis även andra elektriker i Uppsala och även om vi är konkurrenter så ser vi oss också – på ett sätt – som kollegor. Det är viktigt för hela branschen i stort att vi kan ta hjälp av varandra och även då det handlar om andra elektriker.

Dock – vissa jobb innebär även att vi kommer i kontakt med yrkesgrupper vi aldrig tidigare mött och ett sådant uppdrag fick vi i förra veckan. Vi skulle nämligen hjälpa till att dra el i ett nybyggt hus i Uppsala – inget unikt i sig. Det unika låg i att paret anlitat en inredningsarkitekt som höll i arbetet. För oss innebar detta att vi skulle sätta dimmers i badrummet och spotlights på lite olika ställen över hela huset.

Fantastiskt inspirerande och roligt – den här kvinnan hade verkligen förmågan att tänka utanför den där berömda boxen och öppnade även upp våra sinnen väldigt mycket.

Vi klarade av uppdraget och det som vara spännande var snarare att se hur mycket – och var – man kan använda sig av elektricitet. Hon valde även mer miljövändliga alternativ som led-lampor och energisparande spotlight, något som familjen verkligen kommer att tjäna på i längden. Verkligen roligt och väldigt inspirerande. Nu ser vi fram emot liknande jobb som håller oss på tårna!

Vi erbjuder mycket konkurrenskraftiga priser på eltjänster
21 Apr 2015