Saker du kan lösa på egen hand i ditt hem

Många av de saker som vi åker hem till privatpersoner för att åtgärda är faktiskt något som de själva skulle kunna göra; något som vi naturligtvis visar då vi väl är där. Ett vanligt problem som vi som elektriker i Uppsala stöter på handlar om att säkringar löser ut sig själva och här finns det främst två stycken detaljer som påverkar och ligger bakom detta.

Antingen handlar det om överbelastning av säkringen eller om en kortslutning. Lösningen på detta tänkte vi kortfattat ta här så ni som kunder slipper ringa och vänta på oss varje gång det går en säkring.

Byt till en ny säkring och känn om den gamla är varm eller kall; är den varm så handlar det sannolikt en överbelastning och är den kall så tyder det på en kortslutning.

Är problemet en överbelastning så brukar den bakomliggande orsaken handla om att du har för många apparater anslutna- och igång samtidigt. Detta är väldigt vanligt; kolla upp vilka som är kopplade till samma räkning och om det fortfarande skulle vara ett problem så kan vi komma ut och se över kopplingsscheman.

Om orsaken istället skulle visa sig vara en kortslutning så är lösningen att slå av huvudströmmen, dra ut alla stickproppar ur den aktuella gruppen och därefter slå på strömmen igen. Om säkringen håller sig nu så ligger förmodligen problemet i någon av de apparater som är anslutna; testa att koppla i dessa en efter en – tvn, datorn, lampor – och se vilken som är boven i dramat.

Det vill säga – vilken apparat får säkringen att gå. Skulle det här visa sig att säkringen går trots att inget är inkopplat så ligger felet förmodligen i själva installation och då vet du ju också vem du ringer – din elektriker i Uppsala!

Testa först och ring oss om problemet kvarstår.

Vi erbjuder mycket konkurrenskraftiga priser på eltjänster
7 May 2015