Vår lugnaste kväll i karriären

Om alla kvällar ändå kunde vara som i lördags. Vi kunde samtliga sitta hemma och mysa med en god bok händerna och bara se hur stearinljuset fladdrade i bakgrunden. Earth Hour – en elektrikers julafton! Nej, men skämt åsido. Vi hoppas att även ni passade på att mysa under denna viktiga timme och slog av er elektricitet i hemmet – den onödiga... Inte kyl- och frys, får vi hoppas!

Gjorde ni det så kanske ni också reflekterade över hur många saker som verkligen behöver eletricitet och hur vi egentligen skulle klara oss utan det. Vi fick oss i allafall en klar tankeställare om hur pass viktigt vårt jobb är.

Att det är vi som elektriker i Uppsala som hjälper till att laga och fixa all el gör oss både ödmjuka och stolta. Man ser liksom på ett annat sätt när hela staden är släckt hur mycket vi verkligen bidrar. Vi gör ett viktigt jobb och det är en skön tanke att ha med sig en tråkig måndagmorgon i Februari.

En annan sak som slog oss under earth Hour är hur enkelt det vore att göra detta till en vana som återkommer lite oftare. Det skulle vår miljö må bra av och vi uppmanar därför – återigen – att slå av onödigt teknologi då du inte använder den. Gör det till en vana och rutin. Låt inte tvn, datorn eller något annat stå på och dra en massa onödig energi.

Det kommer både du att tjäna på i form av en mindre räkning – vi vet alla vilken chock en sådan kan vara – och det kommer att göra att världen blir lite bättre. Nu blev vi lite djupa här, men faktum kvarstår; utmana dig själv att leva lite snålare gällande din elektricitet och förbrukning av denna.

Inte för mycket dock – vi vill fortfarande ha kvar våra jobb som elektriker i Uppsala. 

Det sista sagt med med glimten i ögat!

På återhörande.

Vi erbjuder mycket konkurrenskraftiga priser på eltjänster
1 Apr 2015