Rätt och fel vid golvvärme

Det börjar dyka upp fler och fler jobb i Uppsala och det märks tydligt att många personer i staden har bråda dagar med att hinna färdigt med allt innan sommaren. Så även vi och det är lite det som detta inlägg ska handla om.

I veckan fick vi nämligen ett samtal om att vi skulle komma och inspektera ett arbete i ett hus i Uppsala som någon annan elektriker hade gjort. Detta var helt okej – det är vanligare än vad man tror och handlar i första hand om att få en andra åsikt. Det händer säkerligen att någon av våra konkurrenter någon gång gjort samma sak efter något av våra jobb. Ingen fara på taket alltså – så långt.

Då vi kom fram så visade det sig dock att denne ”elektriker” i själva verket var ägaren till huset i fråga och arbetet som vi skulle inspektera handlade om att se över om hans golvvärme kopplats in korrekt. Det är inte konstigt att de grå håren börjar vinna mark på huvudet...Som vi sagt tidigare här i bloggen, vårt jobb innebär ansvar.

Vi tänkte alltså här reda ut lite klarhet i frågan och detta genom att berätta att det inte är okej att du själv drar elen och sedan ber oss inspektera – inte gällande golvvärme eller någonting annat. Du ringer oss, – eller någon annan elektriker i Uppsala – låter oss dra elen och därefter kan du i lugn och ro tassa omkring på det varma golvet.

I detta fall visade det sig dessutom att ägaren dragit elen fel och att vi alltså snabbt fick korrigera hans arbete. Det var alltså tur i oturen att han ändå slog numret till oss innan något allvarligt inträffade.

Det var allt för den här gången. På återhörande!

Vi erbjuder mycket konkurrenskraftiga priser på eltjänster
18 Mar 2015